DanishSwedish

Om oss

Vi på Eltecno designar, konstruerar och tillverkar elcentraler och LSP-Ställverk. Med vår gedigna kunskap som bakgrund erbjuder vi ett brett sortiment med svensktillverkade produkter som är godkända och testade enligt gällande standard.

Från idé till färdig produkt

Vår produktutvecklingsgrupp gör verklighet av idéer, det är här utvecklingen av nya produkter sker, idén tar form och redan under denna process går Eltecnos produktutvecklingsgrupp igenom om produkten kommer kunna uppfylla gällande standarder och normer. Detta görs redan under första designfasen där produkten ritas upp och granska som 3D ritning och även på efterföljande prototyper som utvecklas. Om produkten klarar de krävande testerna så startas produktionen av produkten och all produktion sker i våra egna lokaler i Vellinge, söder om Malmö.

VÅR AFFÄRSIDÉ

Designa, konstruera och tillverka tekniska lösningar och koncept inom kapslad elteknik som tillgodoser marknadens behov på innovation, funktionalitet, kvalitet, pris och service.

Så här arbetar vi

Kontakt

När ni kontaktar oss får ni hjälp av en erfaren säljare. Utifrån era underlag tar vi fram ett offertförslag till er.

Kompletta ritningar

Efter ert godkännande av offerten tar våra elkonstruktörer/projektledare över projektet och gör kompletta ritningar samt hjälper er vidare.

Byggnation

Efter att ni godkänt ritningarna så påbörjas byggnationen av era produkter i våra egna lokaler i Vellinge, söder om Malmö.

Slutkontroll

Innan ert projekt lämnar våra lokaler utförs en slutkontroll där vi testar alla produkter i en datoriserad testanläggning. Vårt testförfarande är ackrediterat av Intertek, vilka också utför en årlig rutinkontroll hos oss. Nu är era produkter på väg!

Vår historia

Eltecno grundades 1993 i en liten lada utanför Skånska Tygelsjö, efter att Magnus Fritiofsson och Håkan Nilsson bestämt sig för att tillsammans starta Eltecno.

Eltecno konstruerade samma år en revolutionerande portabel jordfelsbrytare. Tidigare samma år hade flera tragiska olyckshändelser inträffat som hade kunnat förhindras med hjälp av just en portabel jordfelsbrytare. Den portabla jordfelsbrytaren blev samma år utsedd till Sveriges bästa El- säkerhetsprodukt.

Efter det stora genombrottet med jordfelsbrytaren startade Eltecno tillverkningen av El centraler och år 1997 startade Eltecno även egen tillverkning av plåt, vilket gjorde det möjligt att erbjuda skräddarsydda Elcentraler genom ett unikt multikoncept.

Eltecno uppfann och konstruerade år 2007 El & Multimedia, en innovativ kombinationslösning av El-central och data som presenterades på Elfacksmässa där konceptet gjorde succé. Under tre år var Eltecno ensamma om sitt El & Multimedia system innan andra aktörer presenterade liknade koncept av originalet.

I januari 2021 förvärvades Eltecno tillsammans med systerbolaget Eltecno Components, av teknikoncernen KAMIC Group.

Eltecno idag

  • Idag är Eltecno en ledande tillverkare på den Svenska elmarknaden med ca 60 anställda och all produktion sker i egna lokaler i Vellinge, söder om Malmö.

Eltecno i Vellinge AB är en del av affärsområde Installation inom KAMIC Group, en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag inom utvalda marknadsnischer.

Gruppen rymmer såväl handels- och agenturföretag som bolag med egen produktutveckling och tillverkning.

Genom koncernbolagen finns KAMIC Group representerat i ett 15-tal länder i Europa, Asien och Nordamerika.

För mer information, besök gärna KAMIC Group

VÅR VISION

Leda marknaden gällande att vidareutveckla och skapa kompletta egna lösningar och koncept.

Följ oss på Instagram

@eltecno93